Създаване на младежки клубове

Сдружение „Българите-памет и бъдеще“ помогна на младите хора в четири населени места да създадат своите младежки организации.

Заедно работихме по написването на Устав на всеки от клубовете. Младежите се научиха как се провежда учредително събрание, как се води протокол.

Бяха учредени четири младежки клуба: Клуб „Единство“ в с.Златна нива, „Център за дейности, култура и образование“ в с. Марково, Клуб „Пробуждане“ гр. Плиска и Клуб „Ново начало“ в гр. Каспичан.

Планирани бяха и първите доброволчески инициативи на всеки от клубовете. Изграждането на организационна структура като  „Консултативен съвет по въпросите на младежта към кмета на община Каспичан“,учредяването на младежки клубове по населени места,  осмисля живота на младите хора, насочва енергията, инициативността в позитивна посока. Дава възможност на младите хора да променят и градят младежки пространства, с малки стъпки да променят мисленето, отношението си към живота и перспективата за развитие на своите общности. Това доведе до създаване на Правилник и за дейността на младежките клубове в община Каспичан.

Всичко това е едно начало на организирана младежка дейност. Тепърва предстои много работа с младежите и те имат нужда от насока, подкрепа, менторство.

Клуб Единство 2020 с. Златна нива

Клуб Ново начало гр. Каспичан

Център за дейности, култура и образование с. Марково

Kлуб Пробужадане - гр. Плиска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържете се с нас

Обадете ни се или попълнете формата по -долу и ние ще се свържем с вас. Ние се стремим да отговорим на всички запитвания в рамките на 24 часа в работни дни.